Arrangementer

Smart Parat Svar

Beskrivelse

Er din 6. klasse Danmarks klogeste? Det har du nu en chance for at finde ud af, samtidig med at dine elever quizzer sig til nysgerrighed, paratviden og sammenhold.

Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz for elever i 6. klasse. Konkurrencen er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, TV2 Regionerne og landets børnebiblioteker. Ideen med quizzen er, at ”Den gode læser” sættes i spil som en rollemodel, der har slået ørene ud for den videns- og oplevelsesrigdom, der er i bøgernes verden. Det er sejt at læse, at vide noget! 

Der er rig mulighed for at øve sig med Smart Parat Svar app’ en, som kan downloades gratis til iOS og Android via vores hjemmeside; http://www.smartparatsvar.dk

Da quizzen er landsdækkende, skal vinderholdet forsvare æren i Vejle onsdag d. 10.01.18. Skolen sørger selv for transport hertil.

I Smart Parat Svar dyster eleverne på paratviden. Faglig læsning i alle fag er en god måde at træne til konkurrencen på. Find forslag til faglig læsning og Smart Parat Svar her. 

Hvem

6. klasse.

Hvor mange

For at være med skal klassen udvælge et hold på fem elever. Disse elever stiller op på vegne af klassen. Det er vigtigt, at de fem repræsenterer forskellige typer viden og at de kan arbejde sammen. Hvordan I vælger de fem holddeltagere, er op til jer. Man må ikke sammensætte et hold på tværs af 6. årgang.

 

 

Hvornår

Quizzen afvikles i tre etaper:

1)       Onsdag 5. december 2018: Lokal runde. I dyster mod 6.klasser fra jeres egen kommune. Vinderne herfra kvalificerer sig til den regionale runde.

2)       Onsdag 9. januar 2019: Regional runde. I dyster mod vindere fra jeres region. Vinderne herfra kvalificerer sig til finalen.

3)       Onsdag 6. februar 2019: Landsfinale. Landets otte bedste klasser mødes i Odense til en landsfinale. Præmien er 10.000 kr. til klassekassen.

Hvor

 Onsdag den 5. december 2018 på Biblioteket Sønderborg, Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg

Kontaktinfo og tilmelding

Tilmeldingsfrist 1. oktober:

Det er et begrænset antal hold, der kan deltage. Så jo før I beslutter jer, jo større chance er der for, at jeres klasse kommer med. Hver klasse kan kun deltage med et hold. Hvis flere klasser fra én skole vil deltage, så kommer børnebibliotekarerne ud på jeres skole, og finder jeres deltagerklasse med en lokal runde af konkurrencen. Kun én klasse kan være med på biblioteket som publikum.

Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet!

Tilmelding til Birgitte Ulstrup på bult@sonderborg.dk med holdnavn, skole, klasse og klassens kontaktperson.

Links og downloads

Læs invitation til lærer og elever her

Læs mere på www.smartparatsvar.dk

Regler for Smart Parat Svar 

Download app’en her

Eksempel på faglig læsning i hjemkundskab her

Eksempel på faglig læsning i historie her

Praktiske informationer

Medbring madpakke.

Folkene bag

Om os

Materiale

Presse

Vil du vide mere

Kontaktpersoner

Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg
Tlf. +45 2163 1962

> Skriv til os