Aktører

På slagmarken 1864

Et sms-rollespil der foregår i skanserne på Dybbøl, hvor eleverne kan leve sig ind i rollen som en af de personer, der faktisk var med i krigen i 1864.

Beskrivelse

Et tilbud til jer, der har været "I krig på Dybbøl" eller "Ved fronten i 1864" på Historiecenter Dybbøl Banke og ønsker at bruge lidt ekstra tid på at gå på opdagelse i skanseområdet, hvor kampene foregik i 1864.

Her spiller I rollen, som en historisk person der faktisk var med på Dybbøl op til preussernes storm den 18. april 1864. I skal med et kort finde rundt i Skanse 5-8 og får gennem jeres mobiltelefoner besked om, hvad jeres opgaver er. Hvordan I løser dem afhænger naturligvis af, hvem I er i spillet.

I lærer om skanserne og om, hvad der skete på slagmarken i dagene op mod det afgørende slag. Og I lærer nye ord og begreber, som I kommer til at bruge, når I skal hjælpe hinanden gennem spillet.

Når spillet slutter, får I at vide, hvordan jeres historiske person klarede stormen på Dybbøl. I får desuden et link, hvor I kan gå ind og læse mere om personen, når I er kommet hjem på skolen.

Forløbet fås normalt kun i forbindelse med et besøg på Historiecenter Dybbøl Banke, men har man besøgt dette inden for det sidste år, gør vi gerne en undtagelse.

Fag

Historie

Hvem

6.-10. klasse

Fælles forenklede mål

Historiekanon: Eleven har viden om kanonpunkter.

6. klasse:

Kronologi, brud og kontinuitet: Eleven kan identificere brud og kontinuitet i historien.

Historiske problemstillinger: Eleven har viden om historiske problemstillinger.

7.-9. klasse:

Kronologi, brud og kontinuitet: Eleven har viden om historisk udvikling.

Historiske problemstillinger og løsningsforslag: Eleven kan formulere historiske problemstillinger.

 

Hvor mange

10-42 elever

Varighed

1¼ time

Pris

400 kr.

Hvornår

Hele året

Transport

Skolen sørger selv for transport

Kontaktinfo

Steen Jørgensen eller Angelika Nissen Tlf.: 74 48 90 00

Mandag-torsdag: kl. 10.00-12.00 og 12.30-15.00 Fredag: kl. 10.00-12.00.

House of Citizenship Jesper Mørk Mønsted, jemn@sonderborg.dk, tlf. 20372460

Praktiske informationer

Godt fodtøj er en nødvendighed. Ligeledes anbefales ordentlig overtøj/regntøj. Der er ingen steder at gå i ly i skanserne.

I skal deles i 10-14 grupper, og der skal i hver gruppe være en mobiltelefon (med strøm), der kan sende og modtage sms’er. Der skal hverken bruges gps eller data på telefonen.

I er på egen hånd, og har ikke en guide til hjælp. Læreren kan lege med på lige fod med eleverne. Det forventes, at eleverne kan romertal fra 1-10.

Folkene bag

Om os

Materiale

Presse

Vil du vide mere

Kontaktpersoner

Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg
Tlf. +45 2037 2460

> Skriv til os