Læringsforløb

Naboskab - Indskolingselever bliver Spåkonen Fannys kulturhistoriske lærlinge

Beskrivelse

Spåkonen Fanny alias Anette Jahn inviterer eleverne til at blive hendes kulturhistoriske lærlinge og blive historiske indsamlere.

Fanny var spåkone og historiefortæller i 1800-tallet. Hun kunne få folk til at fortælle bare ved at kigge på dem. Så fortalte folk hende deres dybeste hemmeligheder. Og hun kunne også spå. Hun spåede blandt andet, at Sønderjylland igen ville komme under den danske krone, og at den dag ville kongen ride over grænsen på en hvid hest. Og hendes spådom gik som bekendt i opfyldelse.

Forløbet består af to dele:

Lærerworkshop onsdag d. 30. januar 2020 kl. 9.00-15.00:

På lærerworkshoppen møder I spåkonen Fanny (1805-1881) alias Anette Jahn og introduceres til og klædes på til selv at bringe projektet videre og bruge en fortællekuffert, som I får med hjem i klasserne.

På kurset får I fortællekompetencer, som I kan bruge fremadrettet. I klædes på til at bruge en fortællekuffert og arbejde med jeres klasse omkring temaet naboskab. Hvad er godt og dårligt naboskab? Hvordan lever vi med vores naboer? Hvordan kan eleverne reflektere over emnet, udtrykke det kreativt og anvende det i praksis?

Varighed: 6 timer

Underviser: Spåkonen Fanny alias Anette Jahn, historiefortæller fra Måle Fortælleteater.

Læringsforløb for elever:

Der udleveres elektronisk undervisningsmateriale, med elevopgaver og videomateriale. hvor Spåkonen Fanny alias Anette inviterer eleverne med til fest og fejring. Hun inviterer dem til at blive Spåkonen Fannys lærlinge og introducerer Spåkonen Fanny, den historiske baggrund og meget mere gennem videofortælling.

Det hele munder ud i, at hver klasse skal skabe et NABO-SKAB. Skabe kan åbnes eller lukkes. Når vi åbner vores skab op og fortæller og deler vores historier med naboen, så knytter vi bånd og forbinder os. Når vi lukker skabslågerne til, skaber vi afstand. Så skabets symbolik støtter op om selve temaet naboskab.

Skabene kan være større eller mindre. Skabet skal dekoreres udenpå med decoupage, så det udtrykker naboskab. Skabene udstilles indendørs i byrummet.

VidensBy hjælper med at skaffe skabe til projektet.

Fag: Historie, dansk og billedkunst.

 

Når du tilmelder dig lærerkurset tilmelder du samtidig din klasse. Du skal derfor taste det antal lærere, der ønsker at deltage i kurset. 


Tilmeld dig her


30.01.2020 kl. 09:00 Pladser: 20

Folkene bag

Om os

Materiale

Presse

Vil du vide mere

Kontaktpersoner

Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg
Tlf. +45 2163 1962

> Skriv til os