Undervisningsmaterialer

Manga Messias og Manga Metamorfose

Beskrivelse

House of Citizenship har Manga Messias og Manga Metamorfose – til begge sæt medfølger lærervejledning. Sættene kan bookes ved at kontakte Malene Samsø Nielsen. Se mail nedenfor. 

 

Her er der fart over feltet! Det er evangelierne om Jesus genfortalt i ord og billeder i manga-tegneseriestil, fuld af action og dramatik. Manga Messias er en ægte japansk mangategneserie i farver, og den skal læses bagfra, som mangaer skal. Gennem ord og billeder får læseren et forhold til de forskellige disciple og lærer evangelierne godt at kende. Manga Messias tolker ikke evangelierne, men ligger alligevel helt op ad de originale fortællinger om Jesus' liv. Bogen vil for mange kunne fungere som en helt ny åbning af evangelierne. Bogen er velegnet fra 9 år og opefter - alle tegneserielæsere vil være godt underholdt. Den er ideel til lystlæsning, men den er også velegnet til undervisning, hvor den gør bibellæsning meget 'spiselig'.

 

Manga Metamorfose starter, hvor forgængeren sluttede. Efter Jesus' opstandelse står disciplene over for en opgave af dimensioner, nemlig grundlæggelsen af den kristne kirke.

Bogen er baseret på Apostlenes Gerninger, og i actionmættede manga-billeder følger læseren de figurer, der ifølge de nytestamentlige kilder stod bag denne "metamorfose" - dannelsen af de første kristne menigheder i middelhavsområdet. Hovedpersonen er Paulus, jøden, der fra at være ihærdig modstander af den såkaldte "nye pagt" bliver urkristendommens største missionær og en af de vigtigste repræsentanter for kristendommen

Fag

Kristendomskundskab

Hvem

4.-7. klasse

Fælles forenklede mål

Kompetencemål: Eleven kan genkende temaer fra centrale bibelske

Fortællinger i kulturelleudtryk.

Vidensmål: Eleven har viden om problemstillinger i centrale bibelske fortællinger.

Færdighedsmål: Eleven kan give begrundede bud på betydningen af centrale bibelske fortællinger.

Hvor mange

Hele klassen

Kontaktinfo

Jesper Mørk Mønsted jemn@sonderborg.dk tlf. 20372460

Links og downloads

Se trailer for hele Manga-serien her

Folkene bag

Om os

Materiale

Presse

Vil du vide mere

Kontaktpersoner

Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg
Tlf. +45 2037 2460

> Skriv til os