Arrangementer

I sandhedens tjeneste

Kom på besøg hos DR Syd og bliv klogere på kildekritik og prøv klassen af som radiojournalister for en dag. For man skal jo ikke tro på alt, hvad man ser, hører og læser.

Beskrivelse

DR Syd inviterer inden for til en workshop, hvor eleverne bliver klogere på, hvordan de skal navigere i den stadigt stigende informationsstrøm.

Workshoppen ”I Sandhedens Tjeneste” er et tilbud til alle 8., 9. og 10. klasser i Syd- og Sønderjylland. Vi tilbyder et undervisningsforløb på 2,5 timer, hvor eleverne får skærpet deres kildekritiske sans og stifter bekendtskab med en moderne medievirksomhed der udkommer i både lyd, levende billeder og på skrift. De unge bliver bombarderet med informationer. Så det er vigtigt, at de har en naturlig skepsis over for det, der bliver publiceret. Også på de sociale medier.

Workshoppen foregår på DR Syds redaktion i Aabenraa. Under besøget får eleverne også en rundvisning og bliver klogere på, hvordan man laver regional radio til en halv million syd- og sønderjyder. De vil opleve en direkte udsendelse, og får mulighed for selv at prøve at speake en nyhedsudsendelse.

DR Syd er en del af DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter. Vi producerer hver dag 7 timers direkte radio og nyheder til både radio, tv og dr.dk.

Workshoppen kører mandage, tirsdage og torsdage fra uge 36 til og med uge 48 (med undtagelses af uge 42).

• Mandage 9.15-11.45 eller 12.15-14.45

• Tirsdage 9.15-11.45 eller 12.15-14.45

• Torsdage 9.15-11.45 eller 12.15-14.45

Tilmelding

Vi har et begrænset antal pladser, som vi fordeler efter princippet om først til mølle. Tilmeldingen foregår over doodle, og det er også her, du kan se om der er ledige tider:       

https://doodle.com/poll/uafygx8f34473sqv#table

Det er nemt at tilmelde sig, men vi har brug for nogle informationer: Du klikker dig ind i ovenstående doodle, som fungerer som kalender, og skriver jer på en dato og et tidspunkt – og oplyser skole og klasse. Herefter sender du en mail til istsyd@dr.dk med følgende oplysninger: Skolens og klassens navn, samt by  (f.eks. Vestre Skole, 08.A, Esbjerg) Kontaktperson, navn, mailadresse og tlf.nr. (dansklærer Jens Jensen, jj@vestreskole.dk, 2213 1719). Antal elever og lærere (max. 1 klasse ad gangen). Den dato og det tidspunkt, I har valgt i doodlen.

Har du brug for flere informationer, så ring til Tove Andresen på 73337942 – eller send en mail til tova@dr.dk – og glem ikke at skrive jer på Doodlen. Tilmelding er bindende.

I får en bekræftelse på, at I er tilmeldt, derfor er det vigtigt med korrekte oplysninger.

Folkene bag

Om os

Materiale

Presse

Vil du vide mere

Kontaktpersoner

Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg
Tlf. +45 2037 2460

> Skriv til os