Aktører

Genforeningsbussen 2020

– et roadshow om identitet, sprog og historie

Beskrivelse

Tilmeldingsfrist den 26. september.

I uge 10 og 11 2020 får 7. klasser mulighed for at få besøg af Genforeningsbussen.

Eleverne kan forvente en farverig, kulørt og festlig bus, der triller ind i skolegården og gennemfører et undervisningsforløb med fuld knald på. Et historisk og nutidigt roadshow med fokus på identiteter – nationale, kulturelle og etniske dengang og nu. Forløbet bliver et inddragende forløb, hvor man møder eleverne med smartphones, sociale medier og lommefilm. Det bliver både sjovt og fagligt relevant.

I løbet af efteråret kommer der flere informationer om Genforeningsbussen.

Besøg kan bookes via formularen nedenfor. Skriv antal klasser du tilmelder og tryk på datoen. Du kommer nu videre, og skal opgive kontaktoplysninger. Du kan ønske en bestemt dato for besøget, men af praktiske grunde, koordineres besøgene ud fra de tilmeldte klasser og skoler. Det konkrete tidspunkt meldes ud ultimo oktober. 

Besøg der ikke bookes tilbydes 8. og 9. klasser. Skriv til Malene Samsø Nielsen mnnl@sonderborg.dk tlf. 21631962 for at komme på venteliste. 

Fag

Historie

Hvem

7. klasser

Hvor mange

2x2 klasser pr. dag

Varighed

Et forløb varer tre timer

Pris

Gratis

Hvornår

Uge 10 og 11

Hvor

Bussen kommer til egen skole

Kontaktinfo

Malene Samsø Nielsen 21 63 19 62 mnnl@sonderborg.dk

Målsætning

Målsætningen er overordnet set af styrke og stimulere elevernes sans for demokratiske processer, national identitet i en globaliseret verden, forholdet mellem flertal og mindretal og mellemfolkelig forståelse. De konkrete mål for elevernes læring er følgende:

  • Alle deltagere skal have forstået, at landegrænser ikke er statiske eller naturgivne, og at der er mange eksempler i verden på manglende overensstemmelse mellem stat og folk.

 

  • Eleverne skal forstå forskellen mellem de forskellige måder at tænke statsgrænser på: dynastiske grænser, demokratiske grænser, imperiale grænser.

 

  • Deltagerne skal opnå en dyb erkendelse af, at 1920-grænsen var en demokratisk grænse. Hvordan trækker man helt konkret sådan en grænse, og hvorfor er det en styrke, at en grænse er demokratisk?

 

  • Deltagerne skal reflektere over, at der den dag i dag er nationale mindretal på begge sider af grænsen, og at netop det vidner om grænsens balance og dermed styrke.

 

  • En demokratisk grænse er en grænse, som folket selv har valgt. Den er udtryk for gensidig respekt hen over grænsen – og holder kun så længe, som denne respekt er til stede. Kan dette overføres til de unges egen multikulturelle hverdag i dag?

Tilmeld dig her


02.03.2020 kl. 00:00 Pladser: 0

Se allerede tilmeldte

Skole Kontaktperson
Augustenborg skole Rikke Dahl Frandsen
Broager Skole Jakob Jessen Schwarz
Dybbøl-Skolen Morten Strüssmann
Gråsten Skole Thomas Magaard
Humlehøj Skolen Søren Roesbjerg
Kløver-Skolen Annette Nielsen
Nordals Skolen Tanja Vanggaard Nielsen
Nydamskolen Morten Larsen
Nørreskov-skolen Whita Eis og Charlotte Grau
Sønderskov Skolen Henrik Schøber
Ungecentret 10'eren Vivian Johannsen

Folkene bag

Om os

Materiale

Presse

Vil du vide mere

Kontaktpersoner

Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg
Tlf. +45 2037 2460

> Skriv til os