Aktører

DFUNK

Dansk Flygtningehjælp Ungdom

Beskrivelse

DFUNK videreformidler viden om den aktuelle flygtningesituation i Danmark og internationalt til unge i hele landet. Fra deres mange projekter, hvor de samarbejder med unge, ved de, at det opleves som en udfordring at skille fakta og fiktion i den politiske debat om det, der er blevet til et af de mest kontroversielle emner i dansk og europæisk politik.

Derfor har de uddannet en gruppe frivillige, der drager rundt til skoler i hele landet, hvor de holder oplæg om flygtninge- og asylpolitik i både Danmark og internationalt baseret på tal og fakta. Oplæggene præsenterer derudover unge flygtninges personlige oplevelser med at være på flugt og om at bosætte sig i Danmark. Kombinationen af faktuelle oplæg og den personlige historie giver eleverne et bredt og nuanceret grundlag for at deltage i den offentlige debat, og ikke mindst for at tale videre med hinanden om det svære emne.

Hvem er oplægsholderne?

Outreacherne er unge frivillige, typisk studerende, der bliver oplært af nogle af landets dygtigste fagpersoner på det flygtninge- og integrationspolitiske område. Samtidig har de alle gennemgået et intensivt træningsforløb i formidling og dialog. De gennemgår løbende kurser og bliver kontinuerligt opdateret på udviklingen på flygtningeområdet, så oplæggene er til enhver tid aktuelle for den nuværende situation. De frivillige Outreachere er som regel i tyverne selv, hvilket bidrager til, at de kan møde eleverne i øjenhøjde.

Fag

Samfundsfag

Hvem

8.-10. klasse og ungdomsuddannelser

Varighed

Ca. 2x45 minutter

Pris

Gratis, dog betaler skolen selv transporten.

Kontaktinfo

Bestil et oplæg her. Skriv til outreach@dfunk.dk eller ring til 26 77 89 40, hvis du har spørgsmål.

Links og downloads

Undervisningsmaterialer kan downloades eller bestilles her

I undervisningsmaterialet "Når unge må flygte" fortæller tre unge flygtninge om deres flugt fra henholdsvis Syrien, Iran og Congo og om ankomsten til Danmark. De personlige historier er ledsaget af fakta om flygtninge, asyl og integration samt øvelser og opgaver målrettet Folkeskolens ældste klasser og de gymnasiale uddannelser. Undervisningsmaterialet kan med fordel kombineres med et oplæg fra DFUNK Outreach.

Hos 'Spørg DFUNK' kan man som folkeskole- eller gymnasieelev skrive med spørgsmål vedrørende flygtningeområdet. Spørgsmålene bliver besvaret hurtigt og grundigt og der er også mulighed for at aftale interviews. Læs mere her

Yderligere inspiration

"Hvis der var krig i Norden"

Janne Teller har skrevet fiktionsessayet ”Hvis der var krig i Norden”, om en fiktiv krig i Norden, hvor danskere bliver flygtninge og kommer ud for mange af de samme sager, som nuværende flygtninge. Essayet er godt til at få sat spørgsmålet i perspektiv, og der er mange interessante vinkler.

"Hvad er en flygtning?"

Global Undervisning har udgivet temanummeret ”Hvad er en flygtning?”
I temanummeret er der gode ideer til, hvordan man kan arbejde med emnet. Fx film, flip flopper og billedjagt.

Folkene bag

Om os

Materiale

Presse

Vil du vide mere

Kontaktpersoner

Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg
Tlf. +45 2037 2460

> Skriv til os