Undervisningsmaterialer

Deadline Syrien

Beskrivelse

Over fem millioner børn og unge er på flugt fra krigen i Syrien. I den interaktive dokumentar ’Deadline Syrien’ styrer du journalisten, som er taget afsted for at møde nogle af de mange børn og unge på flugt.

I Deadline Syrien bestemmer du, hvordan historien om de syriske børn og unge skal fortælles. Hvad skal vinklen på din historie være, og hvem vil du tale med? Du bestemmer også, hvor du vil tage hen – men husk på, at dine valg er afgørende for, hvilke kilder du kan nå at tale med. Rejser du til Jordan og besøger flygtningelejre, eller bliver du i Danmark for at tale med de børn og unge, der søger asyl her? Alt, hvad du oplever i Deadline Syrien er virkeligt og optaget ved, at en rigtig journalist har besøgt børnene og haft et kamera spændt fast på hovedet.

Fag

Samfundsfag og dansk

Hvem

8. - 10. klasse

Fælles forenklede mål

Kompetencemål: Eleven kan tage stilling til politiske problemstillinger lokalt og globalt og komme med forslag til handlinger.

Færdighedsmål: Eleven kan diskutere ml og midler i dansk udenrigspolitik.

Vidensmål: Eleven har viden om dansk udenrigspolitik.

Kompetencemål: Sociale og kulturelle forhold.

Færdighedsmål: Eleven kan analysere konkrete eksempler på globale kulturelle fænomener.

Vidensmål: Eleven har viden om kulturel globalisering.

Links og downloads

Se mere på Red Barnets hjemmeside, hvor du kan spille spillet og finde ekstramateriale om flygtninge i Danmark og krigen i Syrien

Folkene bag

Om os

Materiale

Presse

Vil du vide mere

Kontaktpersoner

Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg
Tlf. +45 2037 2460

> Skriv til os